“Tot rust komen vond ik vet!”

“Tot rust komen vond ik vet!”

Vanochtend gaf ik een Geluksles aan groep 6-8. Aan het einde van de les vroeg ik de leerlingen het meest verrassende van de les op een post-it te schrijven. Zo krijg ik effectief een indruk of de leerdoelen behaald zijn. Wat me opviel was de post-it naar aanleiding van ‘Stilzitten als en kikker’; een meditatie oefening voor kinderen. Net als volwassenen hebben kinderen het vaak druk. Ze hebben moeite met slapen, piekeren en zijn snel afgeleid. ‘Aan’ gaan ze, maar waar zit de pauzeknop?

Voor mij was dit de oefening waar ik het meest tegen opzag.. gaat het lukken om met de hele klas een paar minuten in het ‘hier & nu’ te zijn? Met andere woorden ‘stil’, maar met aandacht.. Maar wat een feest waren de verbaasde reacties van de leerlingen over hoe ‘vet’ ze deze oefening vonden! Voor herhaling vatbaar dus.

hannah

Leave your message