Begrenzen & Uitnodigen

Begrenzen & Uitnodigen

Stel, een leerling roept iets wat echt niet door de beugel kan. Je merkt dat jijzelf of iemand anders door negatieve emoties overmand wordt. Hoe pak jij dit aan? Begrenzen & uitnodigen is het devies. In jouw rol als ‘bespreekbaar maker’ kun je, naast begrenzen, de leerling ook wijzen op het effect van zo’n extreme opmerking op anderen én tegelijkertijd de deur wagenwijd open laten voor een betekenisvol gesprek. Gisteren nam ik deel aan een boeiende studieavond ‘Omgaan met polarisatie in de klas’, georganiseerd door Critical Mass en PAX. Ben jij een leerkracht in het voortgezet onderwijs? Check hun project ‘Verhaal van een vluchteling’. Hiermee ondersteunen zij docenten in het goed omgaan met wij-zij-denken in de klas. Aanrader!

 

hannah

Leave your message