Kaplaarzen & een wijze les

Kaplaarzen & een wijze les

Samen met mijn nichtje van 2 liep ik naar de speeltuin. Tenminste, dat was mijn idee. Totdat mijn grote kleine vriendin een plas tegenkwam. Met haar gele kaplaarzen liep ze er zo doorheen. Nog een keer! En nog een keer.. “Kom, even doorlopen tot de speeltuin!”, zei ik. Maar nee, ze bedacht liever allerlei variaties om de plas te beleven. Je kunt er namelijk wandelend doorheen, maar ook stampend, springend, rennend. Je kunt er ook uitgebreid naar kijken, of met een tak in roeren. En toen ik haar wat ongeduldig haar gang liet gaan, besefte ik ineens hoe symbolish dit was. Omdat ik de speeltuin als doel had gesteld, zou de dag alleen geslaagd zijn als we daar belandden?

‘Het gaat niet om de bestemming, maar de reis ernaar toe.’ Ietwat cliché, maar ik had de les even nodig. Het is nu namelijk ‘alweer’ 3 maanden geleden dat ik startte als zelfstandig Trainer & Coach. En hoewel ik al hele toffe opdrachten heb gedaan, voelde ik me deze week onzeker. Pak ik het goed aan? Ik plant veel zaadjes, maar komt daar ook iets uit?

Uiteindelijk ben ik ook maar eens door de plas gebanjerd. En los van het plezier, weet ik weer dat ik mag genieten van de weg, vertrouwen op een goede uitkomst en open mag staan voor cadeautjes van het ‘universum’.

hannah

Leave your message