Soms zijn dingen niet toevallig

Soms zijn dingen niet toevallig

Herken je dat? Van die momenten dat dingen bizar getimed lijken. Je moet aan iemand denken en tadaa!, het volgende moment gaat je telefoon. Je vraagt je wellicht af of dit nu wel of geen toeval is. Psychologen omschrijven dit wonderlijke fenomeen als synchroniciteit.

De term werd bedacht door Carl Jung. Kort samengevat: een samenloop van twee gebeurtenissen met wederzijdse betekenis die zich min of meer gelijktijdig voordoen.

Eén van mijn recente ‘betekenisvolle toevalligheden’ wil ik jullie niet onthouden. Tijdens een intervisie met een studiegenoot van de coachingsopleiding dachten we allebei bij het verhaal van de ander aan een artikel dat we ooit gelezen hadden. En we deelden het toevallig ook nog eens op dezelfde dag. En omdat soms dingen niet toevallig zijn, deel ik één van de knipsels met jullie. Wie weet is er iemand voor wie deze informatie precies is wat je nu nodig hebt.

Merkwaardig, ironisch en soms heel behulpzaam.

hannah

Leave your message