Zo, kom maar op met die flow!

Zo, kom maar op met die flow!

Je doet iets waar je helemaal in opgaat en als je op de klok kijkt ben je een uur verder. Time flies! Als je in flow bent.

In flow, beleef je optimaal. Je bent er met volle aandacht bij, weet precies wat je moet doen en geniet van het proces. Dat gaat lekker! Je leest een boek, maakt muziek of schrijft een blog. Je krijgt direct feedback waarop je kunt bijsturen. Het resultaat? Een voldaan gevoel.

Reden genoeg voor meer flow in je leven! Maar hoe? Je bent eraan toe en denkt; ‘Kom maar op! Ik ga lekker een uur aan de flow’. Zo werkt het helaas niet altijd. Gelukkig kun je flow organiseren. Online is er veel over te lezen. Bekijk vooral ook de TED Talk van Mihaly Csikszentmihali, de bedenker van ‘flow’.

Drie tips:
1. Weet waar je enthousiast van wordt. Ben je daar nog niet uit? Houd eens bij wanneer de tijd sneller lijkt te gaan. Wat deed je? Uit de overeenkomsten vind je vast een activiteit voor flow.
2. Maak je flow ervaring instap-klaar. Als je eerst nog veel moet regelen, raak je je vibe snel kwijt; bereid je dus voor.
3. Focus is key. Schakel afleidingen uit. Creëer een fijne setting waarin je een lange tijd ongestoord kan werken. En geniet van het moment. Zodra je focust op het resultaat, gaat de magie van flow verloren.

Hoe creëer jij flow?


hannah

Leave your message