Trainingen

Mensen en teams versterken vanuit unieke sterkten. Dat is wat ik doe door middel van op maat gemaakte trainingen, workshops en persoonlijke coaching. Ik geloof dat intrinsieke motivatie wordt bepaald door het ervaren van autonomie, verbondenheid en het vertrouwen in eigen kunnen. En daar bouw ik op als trainer en coach.

In een korte tijd zet ik een veilige, open een positieve sfeer neer waarin deelnemers uitgedaagd worden te leren van elkaar en de regie te nemen voor hun eigen ontwikkeling.

Maatwerk trainingen

Omdat elke groep mensen uniek is, ontwikkel ik trainingen op maat. En op toepasbaarheid in de praktijk.

Ik ontwikkel en verzorg trainingen op het gebied van:

  • Persoonlijk leiderschap: inzicht in sterktes & drijfveren en hoe deze optimaal in te zetten, de kracht van lichaamstaal en inspireren, motiveren & activeren.
  • Krachtig samenwerken: teamrollen, groepsdynamica, gedrags- & communicatiestijlen, feedback geven & ontvangen, teamkwaliteiten & valkuilen en omgaan met dilemma’s.
  • Burgerschap: actuele thema’s bespreekbaar maken en mensen met een open blik naar elkaar en naar de wereld laten kijken.

DISC

Heb je het idee dat er meer potentie in jouw team zit? Wil je het beste in het team naar boven halen en de effectiviteit verhogen? Er zijn immers zoveel kwaliteiten! Je wilt het team beter begrijpen en vooral ook weten hoe je hier (beter) op in kunt spelen.

Ik geloof dat nieuwsgierigheid en zelfkennis de basis zijn voor persoonlijke en professionele groei en kan jouw team daarbij helpen. Het recept voor een succesvolle samenwerking is inzicht in je eigen gedrag én dan van een ander. Zo weet je de verschillen te waarderen. Met behulp van het DISC model brengen we het voorkeursgedrag van jouw team in beeld. Hierdoor begrijpt het team beter wat ieders sterkten zijn, wat men motiveert en waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Samen brengen we jullie ontwikkelpunten in kaart, krijg je handvatten voor effectievere communicatie en gaan jullie vooral ook aan de slag met concrete actiepunten. Zodat zowel persoonlijke als teamprestaties verbeteren.

Werkwijze

Om ervoor te zorgen dat trainingen optimaal aansluiten bij de leerwensen en –behoeften, ga ik voor de invulling samen met de opdrachtgever aan de slag met het doel en de inhoud van de training. Wens je meer informatie of wil je een afspraak? Je kunt altijd contact opnemen door het contactformulier in te vullen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ik heb de ICM Trainersopleiding (officieel geaccrediteerd als NOBTRA erkende opleiding) succesvol afgerond en ben DISC gecertificeerd, bij DISC Factor. DISC is een instrument dat voorkeursgedrag en -communicatie zichtbaar maakt. Het toont in wat voor soort omgeving mensen het beste tot hun recht komen, bevordert open communicatie versterkt relaties en vergroot persoonlijke effectiviteit.

Opdrachtgevers

Ik ben momenteel trainer bij:

  • UNICEF Nederland waar ik het jongerenpanel begeleid in impactvolle participatie.
  • Young Impact om jongeren door middel van een scholen programma te inspireren en activeren de wereld een beetje mooier te maken.

Daarnaast heb ik voor de volgende organisaties trainingen mogen ontwikkelen en verzorgen:

  • Het (Y)our Rights Festival van UNICEF Nederland waar ik een workshop over lichaamstaal verzorgde.
  • De Compagnie, een uniek project van Gevangenenzorg Nederland, om gedetineerden hun karaktersterkten te helpen ontdekken, teambuilding te bevorderen en communicatie te verbeteren.
  • Critical Mass om op een interactieve manier sociale veiligheid op scholen te bevorderen.

Reviews:

“Hannah is een geweldige trainer. Met verve en sprankelende ogen spreekt ze voor een groep, maar heeft ook aandacht voor de individuen in een groep die misschien niet meteen opvallen. Ze is gedreven, enthousiast en zorgt ervoor dat wat ze neerzet van zeer hoge kwaliteit is. Ik vond het een plezier om Hannah trainingen te zien geven en met haar samen te werken!.”

– Sarah, Senior Trainer Young Impact

“Hannah is in staat om een veilig en open klimaat te scheppen waarin geleerd kan worden. Door haar rustige, duidelijke en informele manier van informatie presenteren blijft iedereen geboeid. Ze is er op uit om de ander en de groep met elkaar te laten groeien en sluit daarbij aan waar de ander/de groep zich bevindt. Het was mooi om te zien hoe haar enthousiasme afstraalt op de groep en de compagnons motiveerden om actief mee te doen.

Bedankt voor je positieve inbreng op de Compagnie, daar kunnen we echt verder mee!”

– Marilen, De Compagnie/Gevangenenzorg Nederland

“Hannah heeft meerdere trainingen verzorgd voor onze groep van 18 gedetineerden. Opvallend was haar enthousiasme waarmee ze direct een positieve vibe in de groep bracht. De doelgroep gedetineerden was nieuw voor Hannah en met deze trainingen heeft ze laten zien goed te kunnen afstemmen op de doelgroep. De prettige samenwerking voorafgaand, tijdens en na afloop van de training vond ik heel zorgvuldig en betrouwbaar. Een aanrader! “
– Hanna, Projectcoördinator De Compagnie

“Ik heb de afgelopen periode op De Compagnie in PI Krimpen een aantal zeer interessante cursussen gevolgd bij Hannah. De onderwerpen waren: communicatie, samenwerken en persoonlijke kwaliteiten. Ze is een leuke enthousiaste verteller en ze neemt je mee in haar verhaal. Ze geeft je de juiste tools die je gelijk in de praktijk kan toepassen.”

– Compagnon

“Ik heb drie keer een training gehad van Hannah en vond dit goed. Ze geeft de training op een zeer enthousiaste en informatieve manier. Haar kracht vind ik dat ze de hele groep erbij kan betrekken (dus iedereen deed mee). Wel bijzonder juist omdat wij gedetineerden zijn.”

– Compagnon

“Hannah werkt als senior trainer voor Young Impact en doet dit met ontzettend veel enthousiasme. Ze weet enorm veel jongeren te inspireren om zich positief in te zetten voor de maatschappij. Ze weet een band met de jongeren te creëren tijdens de workshop en is erg betrokken. Hannah is ontzettend flexibel en past zich snel aan als situaties veranderen. Zo vindt zij het geen enkel probleem om plotseling een workshop alleen te moeten geven of om het programma ter plekke aan te passen als jongeren anders reageren dan verwacht. Ook bereidt Hannah zich altijd goed voor en geeft na afloop waardevolle feedback.”

– Mirte, Projectmanager Young Impact

“Hannah is een ontzettend fijne trainer om naast te mogen staan. Ze laat heel natuurlijk een veilig klimaat ontstaan, waardoor jongeren zich op hun gemak voelen. Door de betrokkenheid voelen de jongeren zich gezien, gehoord en gewaardeerd. De energie die Hannah uitstraalt, sloeg op iedereen over. Hierdoor deed iedereen mee, heel erg mooi om te zien.”

– Nina, Stagiaire en Trainer, NJR/Young Impact

“Ik vind dat er op een leuke manier aandacht is gegeven aan iets goeds doen voor anderen, hierdoor zijn we heel enthousiast geworden. Bedankt!”

– Middelbare scholier die meedeed aan de Young Impact training

“Ik heb geleerd dat iedereen iets kan betekenen en dat we met inzet ook echt grote impact kunnen hebben.”

– Middelbare scholier die meedeed aan de Young Impact training

“Hannah is zo’n pareltje dat je maar af en toe tegenkomt. Integer, authentiek, gedreven, vrolijk, altijd de positieve kant van mensen en dingen zien, zonder realisme uit het oog te verliezen. Fijn als collega, ongetwijfeld ook fijn als coach, sparringpartner en trainer in haar nieuw gekozen, zelfstandige pad.”

– Petra, Head of External Communications, TUI Nederland